סובל מספיינל סטנוזיס ? רוצה למנוע ניתוח?
פציינטים שעברו טיפול לספיינל סטנוזיס ומנעו ניתוח מספרים
בן 74 עם קושי בהליכה
סבל מספיינל סטנוזיס: בעיות הליכה כאבי גב חזקים וחולשה ברגל. אחרי 4 טיפולים כבר הולך רגיל
אביבה בת 80 – ספיינל סטנוזיס
פציינטית בת 80 שסבלה מספיינל סטנוזיס (שינויים ארטרוטים בגב). רופאים המליצו על ניתוח. אחרי 4 טיפולים אוסטאופתים, הרגישה הרבה יותר טוב, ויוכלה ללכת בלי כאב.
אסתר-ספיינאל-סטנוזיס
אסתר בת 76 סובלת מספיינל סטנוזיס כבר 20 שנה. אחרי שעשתה הכול מצאה הפתרון עם אוסטאופתיה
אלי מזרחי – בן 72 – בלט דיסק וסיאטיקה
אלי מזרחי מספר: אוסטאופתיה פתרה בעיתו של בלט דיסק וניוון דיסק.
בן-80 ספיינאל-סטנוזיס
בן הוא בן 80 סבל מספיינאל סטנוזיס עם כאב ברגל. האורטופד המליץ על ניתוח. אוסטאופתיה עזרה לו, ומנעה הצורך לניתוח
יוסף – בן 67 ספיינאל סטנוזיס
יוסף בן 67 אובחן עם ספיינל סטנוזיס וקושי בהליכה האורטופד המליץ על ניתוח דרך אוסטאופתיה הניתוח נמנע והוא הולך הרבה יותר טוב.

אחת הסיבות השכיחות להופעת כאב גב תחתון בגיל מבוגר הינה היצרות של התעלה התוך שידרתית. ההיצרות לרב נובעת מגידול של רקמת העצם בחוליות בשילוב עם בלטי דיסקיות שבפני עצמן לא היו גורמות לבעיה. כתוצאה מההיצרות יש חיכוך מתמיד של העצבים במעברן דרך התעלה. במצב של עמידה נוסף גם שינוי במנח החוליות ובחלק מהמקרים החלקה של החוליות לעמדה המגבירה את הלחץ. כאשר מוסיפים לכך את התנועה של הרגלים בהליכה ולכן מיכה של העצבים, נוצרת הגברה בחיכוך ובלחץ.
מאפייניה של המחלה הם כאבים בגב תחתון בעיקר במצב של עמידה ממושכת והתגברות נוספת של הכאב בזמן הליכה. הכאב בהליכה מתגבר, ומקרין לכיוון הרגליים, בנוסף חולים מדווחים על חולשה ברגלים. במצב האופייני לאחר עצירה למנוחה של מספר דקות הכאב חולף.
מבחינת אמצעי הדמיה – ניתן לבצע צילום גב תחתון שיראה במקרים רבים את ההיצרות הגרמית. לא תמיד נוכל לבצע את האבחנה ע”פ הצילום בלבד, מאחר ולפעמים ההיצרות היא מרקמה רכה כמו רקמות שומן או בלטי דיסקיות, שאינן נראים בצילומי רנטגן. כאשר התמונה הקלינית מכוונת להיצרות אך אין ממצא בצילום רגיל, יש לבצע CT או MRI.
פציינטים שעברו טיפול לספיינל סטנוזיס מספרים
- ראיון ברדיו קול ישראל עם שנן שר - מה זה אוסטאופתיה?
כיצד אוסטיאופתיה עזרת לפציינט עם ספיינאל סטנוזיס?
האוסטיאופט בודק, ראשית כל, את ההיסטוריה הרפואית המלאה של המטופל ובוחן הן את הבעיה עצמה עליה התלונן המטופל. בדרך זו הוא מוודא שהבעיה היא מכאנית, דהיינו נובעת ממערכת השרירים ועצמות. ולא בעיה פתולוגית אחרת.
לפי השיטה האוסטיאופתית – אין נוסחה אחת כוללת, לטיפול בכל בעיות הגב. הטיפול האוסטיאופטי של כל פציינט, חייב להיות שונה, בהתאם למבנה גופו. אצל כל פציינט מקור הבעיה יכול להיות במקום אחר.
כישרונו של האוסטיאופט, אם כך, מתבטא ביכולתו לבחון מה מיוחד במבנה של כל פציינט ופציינט, ולטפל בו בהתאם לאבחנה המדויקת.
לאחר בחינת ההיסטוריה הרפואית השלמה של המטופל ואבחון הבעיה, משתמש האוסטאופט במגוון רחב של טכניקות ידניות עדינות.
האוסטאופט יטפל בעוויתות (בסְפַּזְמָה) בגב תחתון בעדינות רבה. כדי להפחית את הספזמה ואת קשיות הגב, האוסטאופט יטפל ברקמות הרכות ובמפרקים שבגב באמצעות טכניקות ידניות (משיכה, עיסוי והפעלת המפרקים).
האוסטיאופת גם ימליץ על תרגילים לשיפור הגמישות באזור הגב.