סימפיזיוליזיס בהריון

מחפשת טיפול טבעי לפתור סימפיזיוליזיס בהריון (כאבים במפשעה בהריון)?

איך להקל על סימפיזוליזיס: אוסטאופתיה הפתרון לסימפיזיוליזיס בהריון ללא תרופות !

סימפיזיוליזיס בהריון   סימפיזוליזיס, כאבים במפשעה בהריון, הוא מצב המאופיין בכאב וחוסר יציבות באזור האגן, במיוחד במפרק הסמפיזיס פיוביס שמחבר את שתי  העצמות הפיוביס של האגן. סימפיזיוליזיס יכול להשפיע באופן משמעותי על איכות החיים של אישה בהריון ועל יכולתה לבצע פעולות יומיומיות למשל, בהליכה אפשר לחוות כאבים במבשעהכמעט בכל צעד.

 

מה גורם סימפיזיוליזיס ?

במהלך ההריון, הגוף עובר שינויים הורמונליים וביומכניים רבים כדי להכיל את העובר. אחד השינויים הללו כרוך בריכוך הרצועות עקב הורמון הרלקסין, המאפשר גמישות מוגברת במפרקי האגן. זה מאפשר לראשו של התינוק לעבור דרך האגן של האם. עם זאת, במקרים מסוימים, עלול להיות תנועה מוגזמת וחוסר יישור של מפרק הסמפיזיס הפיוביס. וכתוצאה מכך סימפיזיוליזיס גורם לכאבים במפשעה. לכן בכל פעם שיש תנועה בפרקים של האגן, כמו בהליכה, האם מרגישה כאבי חזקים במבשעה ובישבן.

פציינטיות שעברו טיפול אוסטאופתיה לכאבי גב בהריון מספרות

קסם בהריון: כאבי גב סיאטיקה ובצקת ברגלים

קסם בת 25 בהריון עם תאומים. התחילה לחוות כאבים במפשעה וגב ובצוואר ונפיחות (בצקת) ברגלים. תוך 3 טיפולים הכאב והבצקת הרבה יותר טוב.

יעל כאבי גב כאבים במפשעה בהריון

יעל בת 30 בחודש 6 להריונה סבלה מכאבים חזקים בגב תחתון עם וקושי ללכת. אחרי 3 טיפולים, אוסטאופתיה פתרה הכאב

איריס סיאטיקה בהריון

איריס בת 39 מחודש 7 להריונה כאבים בגב קושי לשון וללכת. אחרי 3 טיפולים אוסטאופתים מתפקדת רגילע

הדרה – כאבי גב בהריון

הדרה בת 32 בהריון לא רצתה תרופות. אוסטאופתיה נתנה לה מענה לכאב בגב וקושי ללכת

מתי בהריון מופיעים הכאבים במפשעה של סימפיזיוליזיס?

סימפיזוליזס יכול להתרחש בכל שלב של ההריון, אך יותר נדיר במהלך הטרימסטרים השני והשלישי. ככל שההריון מתקדם והתינוק גודל, המשקל והלחץ על אזור האגן גדלים. מה שעלול להוביל ללחץ נוסף על מפרק הסמפיזיס פיוביס. זה יכול לתרום להופעה או להתקדמות של תסמיני סימפיזיוליזיס. ההופעה של סימפיזיוליזיס יכול להשתנות בין נשים. גורמים כגון מבנה האגן של האישה, בריאות השרירים והשלד הכללית, פציעה קודמת או טראומה לאזור האגן, ונוכחות של כל מצב קיים מראש המשפיע על יציבות האגן ויכולים להשפיע על התופעת הכאב. חלק מהנשים עלולות לחוות סימפיזיוליזיס מוקדם יותר בהריון, בעוד שאחרות עלולות לפתח תסמינים מאוחר יותר.

איך אוסטאופתיה יכולה לעזור סימפיזיוליזיס?  

אוסטאופתיה היא שיטת טיפול המדגישה את חשיבות השלד ומערכת השרירים והרכמות רכות. לאוסטאופת, יש ידע נרחב באנטומיה ואורתופדיה, שמאפשר לו לטפל בצורה יעילה במקרים הקשורים לשלד. לאוסטאופתיה יש הצלחה רבה בטיפול בסימפיזיוליזיס בנשים.

 

להלן מספר דרכים שבהן אוסטאופתיה יכולה לסייע בניהול מצב זה: 


1.  הערכה מקיפה של האישה בהריון: אוסטאופתים עורכים הערכה בביומכניקה כדי לזהות את הגורמים הבסיסיים והגורמים התורמים לסימפיזיוליזיס. הם לוקחים בחשבון גורמים כמו חוסר איזון ביציבה, חוסר איזון בשרירים וביומכניקה. הערכה מקיפה זו מאפשרת לאוסטאופת לפתח תוכנית טיפול פרטנית לריפוי סימפיזיוליזיס.


2. טכניקות ידניות: הטיפול מאוד מתאים לאישה בהריון כי הוא עדין ולא מבוסס על תרופות. טיפול אוסטאופתי כולל בדרך כלל מגוון של טכניקות ידניות עדינות ומעשיות לשיקום תפקוד המפרקים והפחתת מתח הרקמות הרכות בגוף. אוסטאופתים עשויים להשתמש בטכניקות כגון עיסוי רקמות רכות, שחרור מיופשיאלי, ותרגילי מתיחה עדינים כדי להקל על המתח ולשפר את תפקוד המפרקים באזור האגן. האוסטאופת מקטין את הלחץ סביב הסימפסיס פיוביס; ובכך להקל על הכאב במהלך ההליכה.


3.טיפול סביב  הסימפיזיוליזיס: האוסטאופת מחזיר יצובות לאגן: מפחית החיכוך בסימפיסיס-פיוביס שהוא הגורם לכאב. אוסטאופתיה  משתמשת בטכניקות לטיפול לשרירים, לחזק את שרירי רצפת האגן ולספק תמיכה לרצועות המקיפות את מפרק הסמפיזיס פיוביס. גישות אלו יכולות לעזור להקל על העומס על המפרק ולשפר את התנועה הכללית של האגן.


4.  המפרקים המקשרים לסימפיזיוליזיס: כדי לטפל בשורש של הסימפיזיוליזיס האוסטאופת יקח בחשבון את המפרקים המקשרים ביניהם

בעת טיפול סימפיזיוליזיס. האוסטאופת מבין את החשיבות של התחשבות במפרקים המחוברים זה לזה באזור האגן. 


מפרק הסמפיזיס פיוביס, שבו מתרחשת הסימפיזיוליזיס, הוא רק מרכיב אחד מרשת מורכבת של מפרקים הפועלים יחד כדי לתמוך ביציבות ותפקוד האגן. התחשבות במפרקים המחוברים זה לזה מאפשרת לאוסטאופת להעניק טיפול מקיף ויעיל. 

 

הנה כמה דרכים שבהן אוסטאופת מחשיב את המפרקים החשובים מסביב:


א. הערכה של מפרקי עצם הזנב הsacroiliac joints (SIJ): מפרק העצה ממוקם בין עצם העצה (העצם המשולשת בבסיס עמוד השדרה) לבין הכסל (חלק מעצם האגן). חוסר תפקוד או חוסר יישור ב-SIJ יכול לתרום סימפיזיוליזיס או להחמיר את הסימפטומים שלה. אוסטאופתים מעריכים את ה-SIJ כדי לזהות כל חוסר איזון או הגבלה שעשויים להשפיע על אזור האגן. הם משתמשים בטכניקות כמו גיוס עדין, מניפולציה או טכניקות אנרגית שרירים כדי לשחזר את היישור והתפקוד המתאימים של מפרקי ה-Sacroiliac. מפרקים Sacroiliac מוגבלים יגרמו לגזירה מוגברת ב-symphysis pubis כפיצוי. לכן חיוני שמפרקי ה-SI יתפקדו היטב.


ב. הערכת גב תחתון: עמוד השדרה המותני, המורכב מהחוליות התחתונות, ממלא תפקיד מכריע במתן יציבות לאזור האגן. אוסטאופתים מעריכים את עמוד השדרה המותני עבור כל אי יישור, הגבלות או חוסר איזון שעלולים לתרום לאי יציבות האגן או להשפיע על מפרק הסמפיזיס פיוביס. על ידי טיפול בכל בעיה בעמוד השדרה המותני, אוסטיאופתים שואפים לשחזר את הביומכניקה הכללית של האגן ולהקל על העומס על מפרק הסמפיזיס פיוביס.


ג. הערכת מפרק הירך: מפרק הירך הוא עוד חלק אינטגרלי מאזור האגן שיכול להשפיע על התפקוד והיציבות של מפרק הסמפיזיס פיוביס. אוסטאופתים מעריכים את מפרק הירך למגבלות שעלולות לתרום לסימפיזיוליזיס. הם משתמשים בטכניקות כמו גיוס מפרקים, מתיחות שרירים ותרגילי חיזוק כדי לייעל את תפקוד מפרק הירך ולהקל על הלחץ על מפרק הסמפיזיס פיוביס.


ד. שיקול של מפרקי הברך והקרסול: למרות שאינם מחוברים ישירות למפרק הסמפיזיס פיוביס, מפרקי הברך והקרסול יכולים להשפיע בעקיפין על הביומכניקה הכוללת של הגפיים התחתונות, כולל אזור האגן. אוסטאופתים מעריכים את המפרקים הללו כדי לזהות בעיות שעלולות להשפיע על יציבות האגן. על ידי טיפול בכל הפרעה בתפקוד במפרקי הברך והקרסול, אוסטאופתים שואפים לשחזר את היישור והתפקוד המתאימים, שיכולים להשפיע באופן חיובי על מפרק הסמפיזיס פיוביס.


ה. אינטגרציה של כל הגוף: אוסטאופתיה מזהה את הקשר בין הגוף בכללותו. אוסטאופתים מבינים שלתפקוד לקוי באזור אחד יכולות להיות השלכות על כל הגוף, כולל אזור האגן. הם נוקטים בגישה מקיפה לטיפול, תוך התחשבות במשחק הגומלין בין האגן, עמוד השדרה ואזורים אחרים בגוף. על ידי טיפול ביציבה הכוללת, בדפוסי תנועה וחוסר איזון מבני, אוסטיאופתים שואפים להחזיר את האיזון ולקדם תפקוד מיטבי לא רק במפרקים שמסביב אלא גם בכל הגוף.


5. יציבה: אוסטאופתיה יעוזרת  לנשים בהריון לגבי יציבה אופטימלית ותפקוד הגוף במהלך פעילויות יומיומיות. הם מספקים הדרכה לשמירה על יציבה נכונה בזמן עמידה, ישיבה, והרמה. חינוך זה מעצים נשים לאמץ אסטרטגיות המפחיתות את הלחץ על מפרק הסמפיזיס פיוביס ומקלות על תסמינים.


סימפיזיוליזיס יכול להשפיע באופן משמעותי על איכות החיים של נשים בהריון, ולהשפיע על הניידות, הנוחות ואיכות החיים הכללית שלהן. אוסטאופתיה מציעה גישה הוליסטית לטיפול במצב זה, מספקת הערכה מקיפה, טכניקות ידניות, ייצוב אגן, חינוך ליציבתי. על ידי התמקדות במערכת השרירים והשלד ושיקום האיזון בגוף.


אוסטאופתיה יכולה לעזור לנשים בהריון לנהל את הסימפיזיוליזיס, להפחית כאבים, לשפר את התפקוד ולשפר את החוויה הכוללת שלהן בהריון ללא שימוש בתרופות או זריקות. 

אוסטאופתיה גם עוזרת לנשים שמחוות כאבי ראש בתחילת ההריון

אם חיוות סימפיזיוליזיס בהריון האם את אמורה לחוות הכאבים בהרינות הבאים?

אם חיוות סימפיזיוליזיס בהריון האם את אמורה לחוות הכאבים בהרינות הבאים?
הסבירות לחוות סימפיזיוליזיס בהריונות הבאים יכולה להשתנות מאישה לאישה. בעוד שחלק מהנשים מחוות סימפיזיוליזיס בהריון אחד בלבד ולא בהריונות האחרים. ויש נשים שמחוות אפיזודות חוזרות של סימפיזיוליזיס בהריונות הבאות.

ישנם מספר גורמים שיכולים להשפיע על הישנות סימפיזיוליזיס:

1. גורמים מבניים אישיים: לחלק מהנשים עשויות להיות גורמים מבניים או אנטומיים שהופכים אותן לנטייה יותר לסימפיזיוליזיס. גורמים אלו יכולים לכלול חגורת אגן רחבה, רפיון מפרקים מוגבר או גורמים אחרים שמשפיעים על אי יציבות של האגן.

נשים שחוו סימפיזיוליזיס בהריון קודם עשויות להיות בסיכון מעט גבוה יותר להישנות כאבים של סימפיזיוליזיס.

2. גורמים הקשורים להריון עצמו: חומרת הסימפיזיוליזיס יכולה להיות מושפעת מגורמים שונים הקשורים להריון עצמה, כגון גודל ומשקל התינוק, הריונות של תאומים, או עלייה מהירה במשקל במהלך ההריון. גורמים אלה עלולים להפעיל לחץ מוגבר על מפרק הסמפיזיס פיוביס ועלולים לתרום להישנות הכאבים של סימפיזיוליזיס.

3. מניעת נטיית סימפיזיוליזיס: הכרה מוקדמת וניהול מתאים של הכאבים של הסימפיזיוליזיס יכולים לסייע בהקלת התסמינים ולקדם ריפוי.

אם חיווית סימפיזיוליזיס בעבר מומלץ לעשות טיפול תחזוקה למנוע שישנות הסימפיזיוליזיס.

למרות שלא ניתן לחזות בוודאות אם סימפיזיוליזיס תתרחש בהריונות עתידיים, האוסטאופת יכול להציע הדרכה בהתבסס על הנסיבות האישיות שלך. אם חווית בעבר סימפיזיוליזיס או חוששת לגבי הישנותה האפשרית, מומלץ לדון בכך עם אוסטאופת. הוא יכולים להעריך את ההיסטוריה הרפואית שלך, להעריך את גורמי הסיכון שלך ולספק עצות ותמיכה מתאימות

מהי התנוחת הלידה הטובה ביותר למישהי שסובלת מסימפסוליטיס?

אם את סובלת מסימפסוליטיס, התנוחת הלידה הטובה ביותר תהיה תלויה בנוחות האישית שלך ובהנחיית הרופא שלך. המטרה היא למצוא תנוחה שממזערת את אי הנוחות באזור האגן ובמקביל מאפשרת לידה יעילה ובטוחה. להלן כמה תנוחות לידה לנשים עם סימפסוליטיס שיכולות לעזור:

תנוחת שכיבה בצד: שכיבה על הצד (במיוחד בצד שמאל) יכולה לעזור להוריד לחץ מהאגן. תנוחה זו יכולה גם לשפר את זרימת הדם לתינוק ולרחם.

סקוואט: במצב של סקוואט יכול לפתוח את האגן, ולספק יותר מקום לתינוק לרדת. צריכה כאן לקפל ברכיים ורק כף הרגל על הרצפה. אפשר להשתמש בסרגל לידה birthing bar או להשען על מלווה לתמיכה.

תנוחת ידיים וברכיים: להיות על שש עוזר להקל על הלחץ על האגן ולקדם מיקום אופטימלי של העובר.

ישיבה זקופה על כדור לידה: ישיבה על כדור לידה או כיסא עם תמיכה טובה יכולה להיות אפשרות נוחה עבור חלק מהנשים עם סימפסוליטיס.

שכיבה על הגב: חלק מהנשים מוצאות שכיבה על הגב עם פלג הגוף העליון מוגבה היא נוחה יותר, מכיוון שהיא יכולה להפחית את המשקל על האגן ובכך להפחית את הלחץ.

לידה במים: לשקול לידה במים, שכן הימצאות בבריכת לידה יכולה לעזור להקל על הלחץ באזור האגן.

תנוחת ליטוטומיה: במצב זה, את שוכבת על הגב כשהרגליים שלך נתמכות אך לא מוגבהות כמו בתנוחת ליתוטומיה מסורתית. גרסה רגועה יותר יכולה להיות פחות מאמץ על האגן.

לכל תנוחה יש השפעות שונות על תופעות הסימפסוליטיס. צריך למצוא התנוחה שנוחה לך.

  סובלת מסימפיזיוליזיס בתקופת ההריון? קשה לך ללכת?

 תתקשרי עכשיו לשפר את חווית ההריון ולעצור את הכאב!

 

כלי נגישות

Call Now Buttonחייגו לשנן שר אוסטאופת